EUROPAfest Summer Edition

Iubitorii muzicii jazz, bluez, pop, classic sunt aștepați să participe la EUROPAfest Summer Edition 2016, festival ce va fi găzduit de Sinaia, în perioada 14 – 26 iulie.

EUROPAfest Summer Edition

Cu titluri precum “Summer Concert at Castle”, “Concert in the Park”, “Before Sunset”, “Classic in the Church”, “Summer Magic Dream”, “Gala EUROPAfest Summer Edition”, organizatorii invită publicul larg să lase departe agitația orașelor și să intre în atmosfera magică creată la Castelul Peleș și alte spații cu tradiție din Sinaia.

Artiști din Marea Britanie, Australia, Canada, Elveția, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Japonia, Noua Zeelandă, Polonia România, Singapore, Spania, Taiwan și SUA vor fermeca audiența, oferind concerte extraordinare.

Pe lângă spectacolele amintite, EUROPAfest Summer Edition include și ediția a cincea a Summer Music Academy Sinaia, o serie de masterclasses la cele mai înalte standarde, pentru vioară, violă, violoncel, flaut și muzică de cameră susținute de artiști și profesori de renume.

Festivalul, patronat de Casa Regală, este organizat de jmEvents în parteneriat cu Primăria Sinaia, Castelul Peleș și Hotel Mara.

Concursul de Eleganță Sinaia – Sâmbătă, 25 iunie 2016

Retromobil Club Romania, sub Inaltul Patronaj al Majestatii Sale Regelui Mihai I al Romaniei, in parteneriat cu Primaria Orasului Sinaia si Muzeul National Peles, organizeaza sambata 25 iunie 2016 a VI-a editie a Concursului de Eleganta Sinaia.

Concursul de Eleganță Sinaia

Eveniment este inscris in calendarul Federatiei Internationale a Vehiculelor Istorice – F.I.V.A. organism care-si desfasoara activitatea, la aniversarea a 50 de ani de activitate, sub egida UNESCO.

Juriul international al concursului, prezidat anul acesta de vicepresedintele F.I.V.A. dl. Laszlo Tomcsany, a selectat un numar de 31 de automobile care vor fi expuse pe Domeniul Regal Peles. La eveniment vor participa vehicule istorice detinute de colectionari din Romania (26), Bulgaria (4), Ungaria (1), Republica Moldova (1) si Rusia (1). Cel mai vechi automobil participant la eveniment a fost produs de firma REO (SUA) in anul 1907, o marca expusa in premiera in Romania, alaturi de Lagonda.

Concursul de Eleganta Sinaia a fost organizat pentru prima data de Automobil Clubul Regal Roman (A.C.R.R.) acum mai bine de opt decenii, in doua editii (1934 si 1935). Traditia s-a pastrat si in epoca moderna a evenimentului, an de an reprezentantii Casei Regale a Romaniei fiind prezenti la eveniment. La editia din acest an va participa ASR Principesa Maria.

Reluarea acestui eveniment cu vehicule istorice, incepand din anul 2011, de catre Retromobil Club Romania (R.C.R.) a readus automobilele de colectie in Sinaia, unde incepend din 1983 si pana la inceputul anilor 90 s-au desfasurat constant evenimente de acest gen. Concursul de Eleganta Sinaia este cel mai important eveniment organizat in Romania cu vehicule istorice participarea la aceasta competitie fiind visul oricarui colectionar. Pe langa titlul de `Best of Show`, acordat castigatorului concursului si premiie pe grupe vor fi decernate opt premii speciale. Dintre acestea cel mai ravnit este `Premiul publicului` acordat in baza votului spectatorilor prezenti la Sinaia care vor avea la dispozitie 1500 de formulare pentru a-si exprima preferintele.

Retromobil Club Romania multumeste pe aceasta cale tuturor celor care contribuie la reusita evenimentului precum si miilor de spectatori sositi in fiecare an la concurs din intreaga tara.

Concert de Sfântul Nicolae în Sinaia

jmEvents are deosebita placere sa va invite la un concert de exceptie din cadrul EUROPAfest Tour 2015, eveniment desfasurat sub Inaltul Patronaj al Casei Regale.

Concert de Sfântul Nicolae în Sinaia

  • 5 decembrie, ora 19:00 @ Hotel Mara, Sala King’s Valley;
  • 6 decembrie, ora 12:00 @ Biserica Catolica.

Intrarea la concerte se face pe baza de invitatii si/sau acces liber in functie de locurile disponibile.

Dreptul la bicicletă: Sinaia, prezentă în cadrul vizitei de studiu în Olanda, pe tema mobilității urbane

În perioada 28 iunie – 4 iulie, un grup de reprezentanți ai Primăriilor Sinaia, Deva, Constanța, Timișoara, Hunedoara și Sibiu, sub patronajul Alteței Sale Regale Principele Nicolae al României, a participat la un amplu program de studiu privind mobilitatea urbană în Olanda.

Scopul acestei vizite a fost cunoșterea celor mai bune practici în implementarea infrastructurii destinate bicicletelor și întâlnirea reprezentanților administrației publice locale cu ingineri, designeri, ONG-uri și factori de decizie din administrația olandeză.

Dreptul la bicicletă - Sinaia, prezentă în cadrul vizitei de studiu în Olanda, pe tema mobilității urbane

Inițiativa acestei vizite aparține organizației non-guvernamentale Ador România și a fost realizată cu sprijinul Eurosport DHS și cu colaborarea Alta Panning & Design (USA) și Wilderness Trail Bikes (USA) .

Astfel, timp de șase zile, reprezentanții Primăriilor mai sus menționate au vizitat cinci orașe, un parc național, și au asistat la nu mai puțin de 16 prezentări susținute de specialiști în mobilitate urbană, coordonatori de implementare, designeri, dar și reprezentanți ai administrației locale și regionale olandeze care au realizat în orașele lor, modele de bune practici în infrastructura destinată ciclismului.

„În primul rând aș vrea să salut această inițiativă. Cred că schimbul de experiență și transferul de informații de la cei care știu, la cei care vor și trebuie să știe, este indispensabil pentru dezvoltarea României în cadrul Uniunii Europene. Au trecut deja câțiva ani de când am insistat pentru construirea sensurilor giratorii în orașul Sinaia, ca soluție pentru reducerea vitezei. Voi continua cu aceeași determinare acest proces. Cu atât mai mult cu cât Sinaia este un oraș turistic, ne dorim ca el să rămână un oraș al oamenilor, cu aer curat, fără blocaje, fără poluare, cu alternative sănătoase și plăcute de petrecere a timpului liber. În acest moment suntem în faza de analiză a rutelor posibile, suntem deschiși propunerilor, mai ales a acelora venite din partea cetățenilor și nu vom întârzia să implementăm acest tip de proiecte.” – a spus Vlad Oprea, Primarul orașului Sinaia.

Programul a inclus și vizitarea unor facilități fără de care transportul pe bicicletă, la nivel colectiv, nu ar fi posibil: parcări publice pentru biciclete, modele de semnalistică, sensuri giratorii, poduri și tuneluri precum și zeci de kilometri de piste de biciclete, turistice sau utilitare.

De asemenea, delegația a fost familiarizată cu concepte indispensabile mobilității urbane: calmarea traficului prin construirea sensurilor giratorii în interiorul orașelor, limitarea vitezei autovehiculelor la 30km/h. dar și conceperea unor spații de tip sharing space (spațiu rutier pe care pot circula pietoni, cicliști, mopede și mașini, prioritate având însă pietonii și bicicliștii).

Transportul grupului, pe toată durata vizitei, a fost realizat folosind în exclusivitate mijloace de transport în comun (tren și tramvai) sau bicicleta.

Programul de studiu, aflat la a doua ediție, are ca obiectiv transferul de informații către factori de decizie din administrația locală în vederea implementării unor soluții complete, care să ofere o infrastructura viabilă pentru biciclete, să reducă traficul rutier, să mărească siguranța în interiorul orașelor, să fluidizeze mobilitatea urbană și să încurajeze mișcarea în rândul populației tinere, toate acestea fiind parte din recomandările Comisiei Europene pentru România.

Concursul de Eleganță Auto Sinaia – Sâmbătă, 27 iunie 2015

Retromobil Club România (R.C.R.), sub Înaltul Patronaj al MS Regelui Mihai I al României, cu sprijinul Primăriei Sinaia şi al Muzeului Naţional Peleş, organizează sâmbătă, 27 iunie 2015, ediţia a V-a a Concursului de Eleganţă Sinaia.

Concursul de Eleganță Auto Sinaia - Sâmbăta, 27 iunie 2015

Automobilele participante vor fi expuse pe domeniul Regal Peleş în intervalul 10:00-18:00 . Începând cu ora 11:00 cele 29 de automobile înscrise în concurs vor defila prin faţa juriului prin curtea interioară a Castelului Peleş, iar de la ora 18:00 pe Bulevardul Carol I. Începând cu ora 19:00 în faţa Cazinoului Sinaia va avea loc festivitatea de premiere.

Pe lângă cel mai important premiu, ”Best of Show”, acordat de juriul internaţional al concursului şi celelalte premii speciale şi pe grupe, va fi decernat prin votul spectatorilor ”Premiul publicului”.

La eveniment şi-au anunţat participarea numeroase personalităţi ASR Principele Radu, membru de onoare al R.C.R., preşedintele senatului dl. Călin Popescu Tăriceanu – membru fondator al R.C.R., dar și primarul oraşului Sinaia dl. Vlad Oprea.

”Pentru Sinaia, acest eveniment reprezintă încununarea a peste o sută de ani de tradiție automobilistică. De patru ani, Concursul de Eleganță, strânge în jurul său o comunitate de pasionați, oameni pentru care automobilele de epocă sunt opere de artă care trebuie privite și tratate ca atare. De la an la an, publicul s-a înmulțit iar aprecierile la adresa acestui eveniment au devenit din ce în ce mai numeroase. Îi felicit pe organizatori și sper ca, și anul acesta, evenimentul să adune publicul numeros și elegant pe care îl merită.” a spus Vlad Oprea, Primarul orașului Sinaia.

Prezentatorii concursului, dl Alexandru Bindea, actor al Teatrului Naţional din Bucureşti, membru R.C.R., şi dl. Alexandru Seremet, PR BMW Romania, au pregătit pentru public ample prezentări ale automobilelor participante.

”Pentru Muzeul Naţional Peles este o onoare să sprijine o astfel de manifestare de prestigiu, organizată de Retromobil Club România, activitate la care vor participa numeroase personalităţi. Mulţumim organizatorilor pentru eforturile depuse şi îi aşteptăm pe turişti să vizioneze frumoasele exemplare de automobile de epocă expuse în zona Castelelor Peleş şi Pelişor.” a spus Directorul General al Muzeului Naţional Peleş, Mihail Ion Gorgoi.

Afişul concursului a fost realizat de pictorul Adrian Mitu, fiecare participant urmând a primi câte un tablou cu maşina înscrisă în concurs.

La editia din acest an a concursului participa in premiera la Sinaia marcile Oldsmobile Curved Dash (1904 – cel mai vechi automobil participant), Maxwell (1908), Kaizer Darrin (1954), Cord 812 (1937), Ferrari 328 GT (1984), DeSotto Custom Coupe (1947) si Messerschmitt KR 200 (1957). Lista completa de masini participante, Regulamentul concursului, componenta Juriului si a Comitetului de organizare pot fi consultate pe site-ul R.C.R. (www.retromobil.ro)

Organizat de Automobil Clubul Roman Regal (A.C.R.R.) in anii 1934 si 1934 evenimentul fost reluat de Retromobil Club Romania din 2011 fiind dedicat exclusiv vehiculelor istorice. Evenimentul se bucura de participare internationala fiind inclus in calendarul F.I.V.A. (www.fiva.org)

Parteneri organizatorici: Primaria Sinaia , Muzeul National Peles, Hotel Palace, Cazinoul Sinaia

Sponsorii și partenerii concursului: Alliantz Tiriac – Sponsor principal R.C.R, Bancpost, BMW Romania, Kala, Tissot, Motul, Oldtimer Studio, Kaliakria Black Sea Resort, Game World, Bergenbier, Rulota cu flori, Grandprix Original, Socomec,

Parteneri media: Auto Motor si Sport, oldtimer.ro , Motor Classic Magazin, automobilia.ro , Auto PRO, www.4tuning.ro, pasiunea.eu

Principesa Moștenitoare Margareta, însoțită de Principele Radu Duda și de o delegație formată din mai mulți oficiali străini, a vizitat Primăria orașului Sinaia

Principesa Moștenitoare Margareta, însoțită de Principele Radu Duda și de o delegație formată din mai mulți oficiali străini, a vizitat Primăria orașului Sinaia, îndrumați de Primarul Vlad Oprea.

Principesa Moștenitoare Margareta, însoțită de Principele Radu Duda și de o delegație formată din mai mulți oficiali străini, a vizitat Primăria orașului Sinaia

Au avut loc câteva discuții referitoare la proiectele viitoare ale orașului, dar și la istoria sa. Cu ocazia aniversării Sale, dar și în contextul campaniei Verde Crud, Principesa a primit din partea Primarului un braduț pe care l-a plantat chiar în curtea Primăriei.