Peste 200 de opere ale excepționalului artist Salvador Dali, vor fi expuse pentru prima dată la Castelul Cantacuzino din Bușteni

Castelul Cantacuzino are onoarea de a vă invita în perioada 22 iulie – 04 octombrie 2015 să admirați, într-un cadru expozițional distins, capodoperele reprezentative ale Suprarealismului.

Încadrate de rafinament și emoție, cele peste 200 de opere ale excepționalului artist Salvador Dali, vor fi expuse pentru prima dată la Castelul Cantacuzino din Bușteni, oferind celor ce pășesc în incinta domeniului princiar, o ambianță nobilă și plină de mister.

Expoziția Salvador Dali

Reverența noastră sinceră în fața actelor unice de creație evidențiază prețuirea pe care o dedicăm acestei expoziții.

Capodoperele lui Salvador Dali vă vor încânta prin desăvârșirea lor, dar mai ales prin emoția estetică ce o degajă fiecare exponat în parte. Veți putea admira lucrările semnate de Dali care au ilustrat marile capodopere ale literaturii universale Divina comedie, Bătrânul și marea, Pantagruel, Tricornul, precum și ineditele cărți de Tarot.

Expoziția Salvador Dali va fi succedată în următorii doi ani de o serie uimitoare de expoziții valoroase printre care amintim: schițele originale de Henri Matisse, litografii de Marc Chagall precum și picturi deosebite realizate de renumiții artiști Picasso, Toulouse-Latrec și Renoir.

Avem plăcerea de a vă invita totodată la concertele de operă PRAHOVA CLASSIC NIGHTS organizate la Castelul Cantacuzino din Bușteni, un eveniment unic devenit într-un timp relativ scurt o imagine reprezentativă pentru Valea Prahovei. Vă oferim serate excepționale de operă în compania unor interpreți cu renume internațional de la Teatrul Bolshoi din Moscova alături de care participă invitați speciali din România și Europa pe care îi putem regăsi numai pe scenele marilor săli de operă ale lumii.

Vă așteptăm cu drag în lumea creației!

Ana-Maria Brânză a primit primul dar de cununie

Campioana la spadă Ana-Maria Brânză a rămas profund impresionată de primul cadou de cununie pe care l-a primit la Bușteni. Emanoil Savin, primarul orașului Bușteni, i-a oferit un tablou, pictat în acuarelă de arhitectul Marius Buruiană, inscripționat chiar cu data cununiei civile – 15 august 2015, reprezentând locația viitorului eveniment – Castelul Cantacuzino.

Sportiva, care este din anul 2013 ”cetățean de onoare al orașului Bușteni”, a prezentat cu acest prilej cel mai nou trofeu al său, cucerit la Grand Prix-ul de spadă de la Budapesta.

„Sunt foarte emoționată, pentru că intrăm din nou cantonament, dar și pentru că jumătatea mea de echipă, Pavel, joacă astăzi la Brașov, în Cupa României. Duminică sper să-i vedem pe băieți în finală și să avem un suporter de lux în tribună, pe Emanoil Savin”, a spus Ana Maria Brânză.

Irina Loghin a cântat in Bușteni la sărbătoarea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie

Sărbătoare mare la Castelul Cantacuzino din Bușteni, acolo unde 25 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie, dar și 26 de văduve sau văduvi care ar fi împlinit această vârstă au avut parte de o petrecere pe cinste.

În cadrul evenimentului, ajuns deja la cea de-a IX-a ediție, sărbătoriții au primit diplome de fidelitate, buchete cu flori și sume de bani – 1000 de lei pentru fiecare cuplu, și 500 de lei persoanele văduve.

Atmosfera a fost întreținută de celebra interpretă de muzică populară Irina Loghin, care a primit de la Emanoil Savin, un aranjament floral, cu 101 frezii albe.

Punctul culminant al sărbătorii a fost aducerea unui tort imens, reprezentând Castelul Cantacuzino.

Acțiunea de sărbătorire a cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie a fost inițiată încă din anul 2007, la propunerea primarului Emanoil Savin, atunci când au fost recompensate 135 de cupluri. În toată această perioadă au fost sărbătorite nu mai puțin de 355 de cupluri și 536 văduve și văduvi, pentru recompensarea cărora s-au alocat de-a lungul timpului nu mai puțin 620.000 de lei.