Sărbătoarea Sfinxului – Zilele Culturii la Buşteni

Începând de sâmbătă, 06 august 2016, timp de 16 zile, până pe 21 august 2016, la Buşteni, la Centrul Cultural „Aurel Stroe”, va avea loc cea de a IX-a ediţie a Zilelor Culturii la Buşteni sub genericul „Sărbătoarea Sfinxului”.

Evenimentul va cuprinde şi anul acesta, o gamă largă de manifestări cultural-artistice (20 la număr) menite să satisfacă preferinţele unui public cât mai divers. Vor fi spectacole de teatru, pentru adulţi dar şi pentru copii, spectacol de revistă, spectacol de circ cu numere de magie, iluzionism, mentalism şi levitaţie, recitaluri muzicale cu muzică clasică, simfonică, jazz, blues, festival de muzică pop pentru copii şi adolescenţi, muzică instrumentală şi vocală, muzică tradiţională indiană şi meditaţii pe tantre, expoziţii de pictură, sculptură şi artă fotografică precum şi un târg cu produse meşteşugăreşti şi produse culinare tradiţionale.

01

Cu exceptia spectacolului de pe 07 august, cu AG. Weinberger, la care pretul biletului este de 25 lei si al festivalului „Sfinxul de aur”, la care intrarea va fi libera, pretul biletului pentru celelalte spectacole este de 15 lei. Biletele pot fi procurate la sediul Centrului Cultural „Aurel Stroe”, in ziua spectacolului sau anticipat.

Pianistul Monica Florescu şi violoncelistul Makcim Fernandez Samodaev vor concerta la Buşteni

Sâmbătă, 16 mai 2015, la ora 18.00, în continuarea Stagiunii Muzicale de la Buşteni, pe scena Centrului Cultural “Aurel Stroe” vor reveni în cadrul unui “Concert extraordinar” pianistul Monica Florescu şi violoncelistul Makcim Fernandez Samodaev.

Pianistul Monica Florescu şi violoncelistul Makcim Fernandez Samodaev vor concerta la Buşteni

Programul recitalului va cuprinde Fantomas – Fantasia pentru violoncel si pian de Vincent GHADIMI, Sonata nr.1 pentru pian si violoncel in Mi Minor, op.38 de Johannes BRAHMS şi Sonata nr.1 pentru pian si violoncel in Fa Minor, op.26, nr.1 de George ENESCU.

Intrarea va fi liberă.

Bass-ul George Emil Crăsnaru la Buşteni

Sâmbătă, 09 mai 2015, după ce o viaţă întreagă a cântat pe cele mai renumite scene ale lumii, dând viaţă la peste 140 de roluri de operă şi operetă în compania celor mai mari cântăreţi şi sub bagheta celor mai mari dirijori, marele bass, George Emil Crăsnaru a poposit la Centrul Cultural „Aurel Stroe”, într-un recital de lied-uri, „Să fie sara’n asfinţit” fiind acompaniat de maestrul pianist şi fost coleg de conservator, prof.dr. Remus Manoleanu.

În programul recitalului de la Buşteni au fost interpretate frumoase lied-uri de Schumann, Ravel, Radu Paladi şi Pascal Bentoiu, pe versuri de H. Heine, Paul Morand, Mihai Eminescu, George Coşbuc şi Șt. O. Iosif, iar maestrul Remus Manoleanu a cântat, magistral, la pian solo partea Andante molto espressivo din Sonata nr.1 în fa# minor, op. 24 de George Enescu.

Publicul aflat în sală s-a bucurat de momentele artistice de mare sensibilitate care le-au generat autentice emoţionante estetice făcându-l să-i recompenseze pe cei doi artişti cu aplauze susţinute şi buchete de flori.

I love you, you’re perfect, now change!

I love you, you’re perfect, now change!

Sâmbătă, 25 aprilie 2015, la ora 18.00, Universitas Galatiensis şi Central Academy of Drama (din China), care organizează, în câteva localităţi din ţară, un turneu în cadrul unui Masterat de Teatru Muzical, va susţine la Centrul Cultural „Aurel Stroe” spectacolul de teatru muzical „I love you, you’re perfect, now change!” în regia lui Zhao Yangf Bin (China) după un scenariu de Joe di Pietro şi pe muzica lui Jimmy Roberts.

Distribuţia va fi asigurată de studenţi de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.

„Pianul călător” … Un eveniment remarcabil!

Aflat într-un turneu în care sunt vizate 22 de oraşe din ţară dar şi Chişinău, duminică, 19 aprilie, „Pianul călător” a poposit şi la Buşteni. Proiectul naţional „Pianul călător” a luat fiinţă în 2011, cu sprijinul Radio România, care a pus la dispoziţia pianistului Horia Mihail, un pian, cu ideea generoasă de a porni, cu pian cu tot, pe urmele lui Franz Liszt.

De atunci pianul a colindat ţara în lung şi-n lat, poposind prin multe localităţi.

„Pianul călător” a poposit şi la Buşteni

Publicul buştenean a avut ocazia să-l revadă şi să-l asculte pe celebrul pianist Horia Mihail, de data aceasta, într-un recital cu lucrări ale unor compozitori romantici din perioade şi de coloraturi diferite – Fr. Liszt, J. Brahms, R. Schumann şi S. Rahmaninov (prima dată a concertat vara trecută în cadrul Zilelor Culturii alături de Gabriel Croitoru).

Prestaţia de excepţie a artistului ca şi repertoriul abordat au fost apreciate unanim de spectatori, răsplătindu-l cu aplauze susţinute şi buchete de flori.

Toată lumea râde, cântă şi dansează!

Aflat la ediţia a XX-a după o absenţă de doi ani, timp în care s-a desfăşurat la Ploieşti, Festivalul Teatrelor de Revistă pentru Copii s-a reîntors la Buşteni, adică acolo unde-i era locul firesc, pentru că din cele 19 ediţii numai cinci, din diferite motive nu s-au ţinut la Buşteni.

Sub deviza de „Toată lumea, râde cântă şi dansează”, 12 echipe de la palate şi cluburi ale copiilor dar şi de la şcoli şi colegii din ţară s-au întrecut în a-şi certifica talentele muzicale, coregrafice şi actoriceşti într-un concurs care a durat două zile pline(sâmbătă şi duminică). Spre deosebire de ediţiile trecute, când conta numai teatrul de revistă, anul acesta s-a introdus o secţiune nouă, cea de artă dramatică.

Fiind ediţie jubiliară, s-au decernat multe diplome şi premii şi chiar dacă nu toţi au luat premiul cel mare, toată lumea a ieşit câştigătoare. Toţi participanţii au primit diplome de participare şi medalii jubiliare, s-au oferit diplome de excelenţă pentru profesorii care i-au format pe copii, pentru organizatori şi parteneri, s-au acordat premii pentru interpretare muzicală, pentru actorie şi pentru coregrafie, pentru regie, pentru scenografie şi costume, pentru debut, pentru cel mai tânăr participant, au fost oferite trofee formaţiilor care au ocupat locurile I, II şi III la cele două secţiuni, însă premiul cel mare a revenit, în mod tradiţional dar, incontestabil pe merit, trupei de revistă a Palatului Copiilor din Ploieşti.

Expoziţia de goblenuri „Icoane şi flori”

În fiecare din cele 5 zile ale programului „Şcoala altfel, Centrul Cultural „Aurel Stroe” este disponibil vizitării cu expoziţia de goblenuri „Icoane şi flori” deschisă în perioada sărbătorilor pascale precum şi expoziţiile permanente de sculptură. Elevii vor putea lua contact şi cu spaţiile în care se desfăşoară diversele activităţi aplicative destinate lor.