Ana-Maria Brânză a primit primul dar de cununie

Campioana la spadă Ana-Maria Brânză a rămas profund impresionată de primul cadou de cununie pe care l-a primit la Bușteni. Emanoil Savin, primarul orașului Bușteni, i-a oferit un tablou, pictat în acuarelă de arhitectul Marius Buruiană, inscripționat chiar cu data cununiei civile – 15 august 2015, reprezentând locația viitorului eveniment – Castelul Cantacuzino.

Sportiva, care este din anul 2013 ”cetățean de onoare al orașului Bușteni”, a prezentat cu acest prilej cel mai nou trofeu al său, cucerit la Grand Prix-ul de spadă de la Budapesta.

„Sunt foarte emoționată, pentru că intrăm din nou cantonament, dar și pentru că jumătatea mea de echipă, Pavel, joacă astăzi la Brașov, în Cupa României. Duminică sper să-i vedem pe băieți în finală și să avem un suporter de lux în tribună, pe Emanoil Savin”, a spus Ana Maria Brânză.

Ilie Năstase a participat la un ceremonial militar desfășurat la Bușteni

21 de militari din Batalionul 21 Vânători de Munte ”General Leonard Mociulschi” din Predeal, care au participat la misiuni în teatrele de operații Irak și Afganistan, au primit sâmbătă, 14 martie 2015, titlul de ”Cetățean de onoare al orașului Bușteni”.

A fost conferit încă un titlu post-mortem caporalului Mihalache Constantin, care a participat la misiuni în Irak și Afganistan, însă a trecut în neființă în urma unui tragic accident produs pe DN1. Trofeul i-a fost înmânat fiicei acestuia, Bianca Elena, chiar de către fostul jucător de tenis Ilie Năstase, care are şi gradul de general-maior în retragere.

Toți cei 21 de militari prezenți la manifestare au primit din partea lui Emanoil Savin, primarul orașului Bușteni, câte un trofeu, o plachetă omagială, o diplomă, precum și câte un buchet de flori tricolor.

Festivitatea, organizată de Primăria Bușteni, a reprezentat un prilej de a cinsti responsabilitatea și eroismul de care au dat dovadă militarii Batalionului 21 Vânători de Munte în acțiunile desfășurate.