Sărbătoarea Sfinxului – Zilele Culturii la Buşteni

Începând de sâmbătă, 06 august 2016, timp de 16 zile, până pe 21 august 2016, la Buşteni, la Centrul Cultural „Aurel Stroe”, va avea loc cea de a IX-a ediţie a Zilelor Culturii la Buşteni sub genericul „Sărbătoarea Sfinxului”.

Evenimentul va cuprinde şi anul acesta, o gamă largă de manifestări cultural-artistice (20 la număr) menite să satisfacă preferinţele unui public cât mai divers. Vor fi spectacole de teatru, pentru adulţi dar şi pentru copii, spectacol de revistă, spectacol de circ cu numere de magie, iluzionism, mentalism şi levitaţie, recitaluri muzicale cu muzică clasică, simfonică, jazz, blues, festival de muzică pop pentru copii şi adolescenţi, muzică instrumentală şi vocală, muzică tradiţională indiană şi meditaţii pe tantre, expoziţii de pictură, sculptură şi artă fotografică precum şi un târg cu produse meşteşugăreşti şi produse culinare tradiţionale.

01

Cu exceptia spectacolului de pe 07 august, cu AG. Weinberger, la care pretul biletului este de 25 lei si al festivalului „Sfinxul de aur”, la care intrarea va fi libera, pretul biletului pentru celelalte spectacole este de 15 lei. Biletele pot fi procurate la sediul Centrului Cultural „Aurel Stroe”, in ziua spectacolului sau anticipat.

Mos Nicolae va asteapta in Parcul Central al orasului Busteni

Sâmbătă, 5 decembrie 2015, începând cu ora 16:00, Primăria orașului Bușteni vă invită în Parcul Central al orașului Bușteni pentru a vă întâlni cu Moș Nicolae și cu personajele „Regatului de Gheață”.

Mos Nicolae va asteapta in Parcul Central al orasului Busteni

Zilele Culturii la Buşteni – „Sărbătoarea Sfinxului”, ediţia a VIII-a 2015

Miercuri, 05 august 2015, ora 19.01, în prezenţa Primarului oraşului Buşteni – domnul Emanoil Savin, se va da startul ZILELOR CULTURII LA BUŞTENI “SĂRBĂTOAREA SFINXULUI” EDIŢIA A VIII-A 2015.

Manifestările vor începe cu un vernisaj al expoziţiei de caricaturi marca Costel Pătrăşcanu, urmată de un spectacol STAND-UP COMEDY cu Costel Pătrăşcanu şi Daniel Iancu.

După o pauză de două zile… „pentru avânt”, va urma un maraton cultural de 18 zile cu spectacole în fiecare zi. Ca şi în ediţiile trecute au fost păstrate exigenţele acestei complexe manifestări culturale, propunând publicului spectator, spectacole de înaltă ţinută şi o diversitate largă de genuri artistice (spectacole de teatru şi spectacole de divertisment şi umor, recitaluri muzicale de diverse genuri pentru diverse gusturi, de la muzică clasică, la jazz, rock, pop şi folk, expoziţii de pictură, caricatură şi sculptură, târg al meşterilor populari şi al tradiţiilor culinare, muzică de promenadă interpretată de fanfara Consiliului Judeţean Prahova, diverse spectacole muzicale în aer liber organizate cu ocazia târgului etc).

Anul acesta toate spectacolele vor începe la orele 19.00 cu excepţia celor din cadrul Festivalului de Muzică Pop pentru Copii şi Adolescenţi „Sfinxul de Aur”, care va avea un program special (dimineaţa de la orele 10,00 şi după amiază de la orele 16.00).

Accesul publicului la manifestări se va face pe bază de bilet la un preţ modic, respectiv 10 lei iar la unele spectacole intrarea va fi liberă.

Reprezentantele Lotului Feminin de Spadă al României i-au premiat pe elevii olimpici din Bușteni

Campioanele mondiale la spadă, Ana Maria Brânză și Simona Alexandru, au înmânat premiile elevilor din Bușteni cu rezultate foarte bune la concursurile școlare, de 1 Iunie. Festivitatea de premiere a olimpicilor s-a desfășurat pe Arena de tenis ”Ilie Năstase” și a continuat cu un program artistic, în Parcul central.

Pentru că educația ocupă întotdeauna primul loc în orașul Bușteni, performanțele elevilor au fost și de această dată răsplătite cu premii în valoare totală de aproximativ 50.000 de lei.

Tot de ziua lor, copiii prezenți la petrecerea organizată special pentru ei, au primit din partea Primăriei Buşteni pachete-surpriză, cu diverse dulciuri și băuturi răcoritoare.

Prințese, personaje Disney, picturi pe față, concurs de desen pe asfalt, sute de baloane colorate, muzică și multă voie bună, toate acestea au fost ingredientele celei mai reușite petreceri dedicate Zilei Internaționale a Copilului!

Terenurile școlilor din Bușteni au fost modernizate

Elevii din Bușteni au terenuri de sport moderne. Atât terenul de fotbal din incinta Școlii ”Nestor Urechia” din Bușteni, cât și cel al Școlii ”Regina Elisabeta” din Poiana Țapului au fost acoperite cu gazon sintetic.

Terenurile școlilor din Bușteni au fost modernizate (1)

Ambele terenuri pe care elevii îşi vor desfăşura de acum orele de educaţie fizică au o suprafaţă de joc de 700 de metri pătraţi fiecare. Investiţia se ridică la suma de aproximativ 125.000 de lei şi a fost suportată de Primăria orașului Bușteni și Consiliul Județean Prahova.

Inaugurarea acestora s-a făcut vineri, 22 mai 2015, în prezența primarului orașului Bușteni, Emanoil Savin și a câtorva reprezentanți ai Consiliului local. Noile suprafețe au fost testate printr-un meci amical între echipa locală de fotbal și echipele școlilor.

Conferință de presă cu Ania Caill și Puiu Gașpar la Bușteni

Schioarea Ania Caill, situată în momentul de față în top 200 mondial la schi, la trei discipline: coborâre, super G și super-combinată, legitimată la Clubul Sportiv Caraimanul Bușteni, va reprezenta România la Jocurile Olimpice.

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la Bușteni, Ania a declarat: „E prima dată când vin la Bușteni și îmi place foarte mult acest oraș. Pentru viitor încerc să mă antrenez cu echipa Franței, dar încă aștept un răspuns.”

La rândul său, Puiu Gașpar, secretarul general al Federației Române de Schi Biatlon, a spus: „Așa cum domnul primar Emanoil Savin a schimbat fața acestui oraș, prin investițiile făcute, vreau să schimbăm împreună, în cadrul unui parteneriat public privat, și fața schiului alpin din România. După cum știți, aici există Clubul Caraimanul Bușteni și, pentru că se întâmplă lucruri foarte frumoase în acest oraș, am decis ca Ania să facă parte din acest club, să se antreneze pentru Bușteni, să reprezinte România.

La ultima mare competiție de iarnă, la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci, Ania Caill a fost singura fată reprezentantă a schiului românesc, obținând locurile 20 și 21. (…) Închei prin a vă spune că, în prezent, Ania este calificată la trei probe pentru Jocurile Olimpice. Mă bucur că avem alături încă o sportivă valoroasă, din Bușteni, Andreea Vișan, triplă campioană națională în anul 2014, care confirmă că schiul alpin românesc începe să funcționeze.”

Emanoil Savin, primarul orașului Bușteni a precizat: „Începând de anul acesta vom înființa, prin Clubul Caraimanul Bușteni, și o grupă de copii la schi alpin și fond și vom face tot ce ne stă în putință să îi sprijinim. De asemenea, împreună cu Federația Română de Schi și Biatlon și cu ajutorul sponsorilor, îi vom asigura Aniei Caill fondurile necesare pentru antrenament”.

9 Mai sărbătorit la Bușteni

Ziua Europei, Ziua Independenţei şi Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial au fost marcate la Bușteni printr-o serie de activități specifice.

Sute de persoane, localnici și turiști, acompaniați de Fanfara Consiliului Județean Prahova, s-au încolonat sâmbătă şi au parcurs traseul dintre sediul Primăriei şi statuia Caporalului Muşat din centrul oraşului pentru a depune coroane de flori.

Au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale, Poliţiei, Jandarmeriei Montane, precum şi veterani de război. Grupul coral al elevilor, coordonat de profesorul Marin Guşter, a intonat câteva cântece specifice acestei sărbători.

Activitățile organizate de Primăria Bușteni au cuprins și un ceremonial religios, de pomenire a eroilor români.

”Ne aflăm astăzi aici pentru a cinsti memoria celor care, în trecut, au făcut posibilă obținerea independenței României, îndeplinind visul generației pașoptiste într-un context istoric internațional favorabil.”, a declarat Emanoil Savin, primarul orașului Bușteni.

HRISTOS A ÎNVIAT!

Paștele este una dintre cele mai importante sărbători creștine, care comemorează evenimentul fundamental al creștinismului, Învierea lui Iisus Hristos.

Urare Paste 2015, Busteni

Cu acest prilej, în numele Consiliului local și al meu personal, vă doresc multă sănătate, bucurii și liniște sufletească.

HRISTOS A ÎNVIAT!

Primarul orasului Busteni,
Emanoil Savin

La Hotel Silva s-au desfăşurat activităţile unui proiect dedicat costumelor tradiţionale şi dansurilor specifice folclorului bulgăresc

În perioada 1-4 aprilie 2015, la Buşteni, la Hotel Silva s-au desfăşurat activităţile unui proiect dedicat costumelor tradiţionale şi dansurilor specifice folclorului bulgăresc.

Grupul folcloriştilor bulgari, de aproximativ 200 de persoane, a vizitat oraşul Buşteni şi câteva din oraşele vecine.

Atelierul de lucru a fost stabilit la Hotelul Silva din Buşteni, spaţiu binecunoscut în care s-au manifestat conform unui program prestabilit.

Artiştii bulgari s-au exprimat prin dansuri populare din cinci zone geografice ale ţării prietene, situate la sud de Dunăre, în scopul promovării dialogului cultural prin această formă ancestrală. Grupurile de dansatori provin din zona Sofia, Stara Zagora, Plovdiv, Varna şi Vidin.

Românii din oraşul Buşteni, precum şi turiştii aflaţi în staţiune au fost beneficiarii acestor manifestări culturale şi au avut posibilitatea să dialogheze despre calitatea de cetăţean european, despre valorificarea şi conservarea tradiţiilor, obiceiurilor şi dansurilor populare, s-au făcut schimburi de adrese, s-au închegat prietenii.

Administraţia publică locală din Buşteni, prin primarul Emanoil Savin, sprijină aceste forme de manifestări culturale populare, de relaţionare şi de intercunoaştere, destinate descoperirii reciproce prin vizite la obiective culturale, gospodării rustice, stâne turistice, muzee şi alte destinaţii turistice de interes.

Sperăm în găsirea cât mai rapidă a unei forme de promovare turistică reciprocă, România – Bulgaria, prin aceste tipuri de cunoaştere euristică.

Ana-Maria Brânză a primit primul dar de cununie

Campioana la spadă Ana-Maria Brânză a rămas profund impresionată de primul cadou de cununie pe care l-a primit la Bușteni. Emanoil Savin, primarul orașului Bușteni, i-a oferit un tablou, pictat în acuarelă de arhitectul Marius Buruiană, inscripționat chiar cu data cununiei civile – 15 august 2015, reprezentând locația viitorului eveniment – Castelul Cantacuzino.

Sportiva, care este din anul 2013 ”cetățean de onoare al orașului Bușteni”, a prezentat cu acest prilej cel mai nou trofeu al său, cucerit la Grand Prix-ul de spadă de la Budapesta.

„Sunt foarte emoționată, pentru că intrăm din nou cantonament, dar și pentru că jumătatea mea de echipă, Pavel, joacă astăzi la Brașov, în Cupa României. Duminică sper să-i vedem pe băieți în finală și să avem un suporter de lux în tribună, pe Emanoil Savin”, a spus Ana Maria Brânză.