Mos Nicolae va asteapta in Parcul Central al orasului Busteni

Sâmbătă, 5 decembrie 2015, începând cu ora 16:00, Primăria orașului Bușteni vă invită în Parcul Central al orașului Bușteni pentru a vă întâlni cu Moș Nicolae și cu personajele „Regatului de Gheață”.

Mos Nicolae va asteapta in Parcul Central al orasului Busteni

Zilele Culturii la Buşteni – „Sărbătoarea Sfinxului”, ediţia a VIII-a 2015

Miercuri, 05 august 2015, ora 19.01, în prezenţa Primarului oraşului Buşteni – domnul Emanoil Savin, se va da startul ZILELOR CULTURII LA BUŞTENI “SĂRBĂTOAREA SFINXULUI” EDIŢIA A VIII-A 2015.

Manifestările vor începe cu un vernisaj al expoziţiei de caricaturi marca Costel Pătrăşcanu, urmată de un spectacol STAND-UP COMEDY cu Costel Pătrăşcanu şi Daniel Iancu.

După o pauză de două zile… „pentru avânt”, va urma un maraton cultural de 18 zile cu spectacole în fiecare zi. Ca şi în ediţiile trecute au fost păstrate exigenţele acestei complexe manifestări culturale, propunând publicului spectator, spectacole de înaltă ţinută şi o diversitate largă de genuri artistice (spectacole de teatru şi spectacole de divertisment şi umor, recitaluri muzicale de diverse genuri pentru diverse gusturi, de la muzică clasică, la jazz, rock, pop şi folk, expoziţii de pictură, caricatură şi sculptură, târg al meşterilor populari şi al tradiţiilor culinare, muzică de promenadă interpretată de fanfara Consiliului Judeţean Prahova, diverse spectacole muzicale în aer liber organizate cu ocazia târgului etc).

Anul acesta toate spectacolele vor începe la orele 19.00 cu excepţia celor din cadrul Festivalului de Muzică Pop pentru Copii şi Adolescenţi „Sfinxul de Aur”, care va avea un program special (dimineaţa de la orele 10,00 şi după amiază de la orele 16.00).

Accesul publicului la manifestări se va face pe bază de bilet la un preţ modic, respectiv 10 lei iar la unele spectacole intrarea va fi liberă.

Peste 200 de opere ale excepționalului artist Salvador Dali, vor fi expuse pentru prima dată la Castelul Cantacuzino din Bușteni

Castelul Cantacuzino are onoarea de a vă invita în perioada 22 iulie – 04 octombrie 2015 să admirați, într-un cadru expozițional distins, capodoperele reprezentative ale Suprarealismului.

Încadrate de rafinament și emoție, cele peste 200 de opere ale excepționalului artist Salvador Dali, vor fi expuse pentru prima dată la Castelul Cantacuzino din Bușteni, oferind celor ce pășesc în incinta domeniului princiar, o ambianță nobilă și plină de mister.

Expoziția Salvador Dali

Reverența noastră sinceră în fața actelor unice de creație evidențiază prețuirea pe care o dedicăm acestei expoziții.

Capodoperele lui Salvador Dali vă vor încânta prin desăvârșirea lor, dar mai ales prin emoția estetică ce o degajă fiecare exponat în parte. Veți putea admira lucrările semnate de Dali care au ilustrat marile capodopere ale literaturii universale Divina comedie, Bătrânul și marea, Pantagruel, Tricornul, precum și ineditele cărți de Tarot.

Expoziția Salvador Dali va fi succedată în următorii doi ani de o serie uimitoare de expoziții valoroase printre care amintim: schițele originale de Henri Matisse, litografii de Marc Chagall precum și picturi deosebite realizate de renumiții artiști Picasso, Toulouse-Latrec și Renoir.

Avem plăcerea de a vă invita totodată la concertele de operă PRAHOVA CLASSIC NIGHTS organizate la Castelul Cantacuzino din Bușteni, un eveniment unic devenit într-un timp relativ scurt o imagine reprezentativă pentru Valea Prahovei. Vă oferim serate excepționale de operă în compania unor interpreți cu renume internațional de la Teatrul Bolshoi din Moscova alături de care participă invitați speciali din România și Europa pe care îi putem regăsi numai pe scenele marilor săli de operă ale lumii.

Vă așteptăm cu drag în lumea creației!

Reprezentantele Lotului Feminin de Spadă al României i-au premiat pe elevii olimpici din Bușteni

Campioanele mondiale la spadă, Ana Maria Brânză și Simona Alexandru, au înmânat premiile elevilor din Bușteni cu rezultate foarte bune la concursurile școlare, de 1 Iunie. Festivitatea de premiere a olimpicilor s-a desfășurat pe Arena de tenis ”Ilie Năstase” și a continuat cu un program artistic, în Parcul central.

Pentru că educația ocupă întotdeauna primul loc în orașul Bușteni, performanțele elevilor au fost și de această dată răsplătite cu premii în valoare totală de aproximativ 50.000 de lei.

Tot de ziua lor, copiii prezenți la petrecerea organizată special pentru ei, au primit din partea Primăriei Buşteni pachete-surpriză, cu diverse dulciuri și băuturi răcoritoare.

Prințese, personaje Disney, picturi pe față, concurs de desen pe asfalt, sute de baloane colorate, muzică și multă voie bună, toate acestea au fost ingredientele celei mai reușite petreceri dedicate Zilei Internaționale a Copilului!

Terenurile școlilor din Bușteni au fost modernizate

Elevii din Bușteni au terenuri de sport moderne. Atât terenul de fotbal din incinta Școlii ”Nestor Urechia” din Bușteni, cât și cel al Școlii ”Regina Elisabeta” din Poiana Țapului au fost acoperite cu gazon sintetic.

Terenurile școlilor din Bușteni au fost modernizate (1)

Ambele terenuri pe care elevii îşi vor desfăşura de acum orele de educaţie fizică au o suprafaţă de joc de 700 de metri pătraţi fiecare. Investiţia se ridică la suma de aproximativ 125.000 de lei şi a fost suportată de Primăria orașului Bușteni și Consiliul Județean Prahova.

Inaugurarea acestora s-a făcut vineri, 22 mai 2015, în prezența primarului orașului Bușteni, Emanoil Savin și a câtorva reprezentanți ai Consiliului local. Noile suprafețe au fost testate printr-un meci amical între echipa locală de fotbal și echipele școlilor.

Conferință de presă cu Ania Caill și Puiu Gașpar la Bușteni

Schioarea Ania Caill, situată în momentul de față în top 200 mondial la schi, la trei discipline: coborâre, super G și super-combinată, legitimată la Clubul Sportiv Caraimanul Bușteni, va reprezenta România la Jocurile Olimpice.

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la Bușteni, Ania a declarat: „E prima dată când vin la Bușteni și îmi place foarte mult acest oraș. Pentru viitor încerc să mă antrenez cu echipa Franței, dar încă aștept un răspuns.”

La rândul său, Puiu Gașpar, secretarul general al Federației Române de Schi Biatlon, a spus: „Așa cum domnul primar Emanoil Savin a schimbat fața acestui oraș, prin investițiile făcute, vreau să schimbăm împreună, în cadrul unui parteneriat public privat, și fața schiului alpin din România. După cum știți, aici există Clubul Caraimanul Bușteni și, pentru că se întâmplă lucruri foarte frumoase în acest oraș, am decis ca Ania să facă parte din acest club, să se antreneze pentru Bușteni, să reprezinte România.

La ultima mare competiție de iarnă, la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci, Ania Caill a fost singura fată reprezentantă a schiului românesc, obținând locurile 20 și 21. (…) Închei prin a vă spune că, în prezent, Ania este calificată la trei probe pentru Jocurile Olimpice. Mă bucur că avem alături încă o sportivă valoroasă, din Bușteni, Andreea Vișan, triplă campioană națională în anul 2014, care confirmă că schiul alpin românesc începe să funcționeze.”

Emanoil Savin, primarul orașului Bușteni a precizat: „Începând de anul acesta vom înființa, prin Clubul Caraimanul Bușteni, și o grupă de copii la schi alpin și fond și vom face tot ce ne stă în putință să îi sprijinim. De asemenea, împreună cu Federația Română de Schi și Biatlon și cu ajutorul sponsorilor, îi vom asigura Aniei Caill fondurile necesare pentru antrenament”.

Pianistul Monica Florescu şi violoncelistul Makcim Fernandez Samodaev vor concerta la Buşteni

Sâmbătă, 16 mai 2015, la ora 18.00, în continuarea Stagiunii Muzicale de la Buşteni, pe scena Centrului Cultural “Aurel Stroe” vor reveni în cadrul unui “Concert extraordinar” pianistul Monica Florescu şi violoncelistul Makcim Fernandez Samodaev.

Pianistul Monica Florescu şi violoncelistul Makcim Fernandez Samodaev vor concerta la Buşteni

Programul recitalului va cuprinde Fantomas – Fantasia pentru violoncel si pian de Vincent GHADIMI, Sonata nr.1 pentru pian si violoncel in Mi Minor, op.38 de Johannes BRAHMS şi Sonata nr.1 pentru pian si violoncel in Fa Minor, op.26, nr.1 de George ENESCU.

Intrarea va fi liberă.

9 Mai sărbătorit la Bușteni

Ziua Europei, Ziua Independenţei şi Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial au fost marcate la Bușteni printr-o serie de activități specifice.

Sute de persoane, localnici și turiști, acompaniați de Fanfara Consiliului Județean Prahova, s-au încolonat sâmbătă şi au parcurs traseul dintre sediul Primăriei şi statuia Caporalului Muşat din centrul oraşului pentru a depune coroane de flori.

Au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale, Poliţiei, Jandarmeriei Montane, precum şi veterani de război. Grupul coral al elevilor, coordonat de profesorul Marin Guşter, a intonat câteva cântece specifice acestei sărbători.

Activitățile organizate de Primăria Bușteni au cuprins și un ceremonial religios, de pomenire a eroilor români.

”Ne aflăm astăzi aici pentru a cinsti memoria celor care, în trecut, au făcut posibilă obținerea independenței României, îndeplinind visul generației pașoptiste într-un context istoric internațional favorabil.”, a declarat Emanoil Savin, primarul orașului Bușteni.

Bass-ul George Emil Crăsnaru la Buşteni

Sâmbătă, 09 mai 2015, după ce o viaţă întreagă a cântat pe cele mai renumite scene ale lumii, dând viaţă la peste 140 de roluri de operă şi operetă în compania celor mai mari cântăreţi şi sub bagheta celor mai mari dirijori, marele bass, George Emil Crăsnaru a poposit la Centrul Cultural „Aurel Stroe”, într-un recital de lied-uri, „Să fie sara’n asfinţit” fiind acompaniat de maestrul pianist şi fost coleg de conservator, prof.dr. Remus Manoleanu.

În programul recitalului de la Buşteni au fost interpretate frumoase lied-uri de Schumann, Ravel, Radu Paladi şi Pascal Bentoiu, pe versuri de H. Heine, Paul Morand, Mihai Eminescu, George Coşbuc şi Șt. O. Iosif, iar maestrul Remus Manoleanu a cântat, magistral, la pian solo partea Andante molto espressivo din Sonata nr.1 în fa# minor, op. 24 de George Enescu.

Publicul aflat în sală s-a bucurat de momentele artistice de mare sensibilitate care le-au generat autentice emoţionante estetice făcându-l să-i recompenseze pe cei doi artişti cu aplauze susţinute şi buchete de flori.

I love you, you’re perfect, now change!

I love you, you’re perfect, now change!

Sâmbătă, 25 aprilie 2015, la ora 18.00, Universitas Galatiensis şi Central Academy of Drama (din China), care organizează, în câteva localităţi din ţară, un turneu în cadrul unui Masterat de Teatru Muzical, va susţine la Centrul Cultural „Aurel Stroe” spectacolul de teatru muzical „I love you, you’re perfect, now change!” în regia lui Zhao Yangf Bin (China) după un scenariu de Joe di Pietro şi pe muzica lui Jimmy Roberts.

Distribuţia va fi asigurată de studenţi de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.